מיטות סיעודיות
מיטות סיעודיות במגוון דגמים בחברת דש מדיקס! קנייה של מיטה סיעודית אינה עניין של מה בכך, ויש להקדיש לנושא את הזמן הראוי על מנת להכיר את האפשרויות השונות. כאן תוכלו לקרוא על הפתרונות שנותנות המיטות למצבים שונים, על היבטים שראוי לבחון לפני הרכישה.
מי זקוק למיטה סיעודית?
בשנים האחרונות אנו עדים לעלייה בביקוש אחר מיטות סיעודיות בקרב צרכנים פרטיים. מדובר במיטות שהיו בשימוש נרחב במוסדות רפואיים ושיקומיים, וכעת ניתן למצוא אותם בבתים פרטיים רבים עקב תמורות שנדבר עליהם בהמשך. באופן כללי, המיטה מיועדת לאנשים הסובלים ממוגבלויות שונות ועל כן נדרשים לתמיכה או סיוע, בין אם על ידי מטפלים ובין אם על ידי עזרים שונים כמו המיטה. כך לדוגמא, מדובר בפתרון חשוב עבור אנשים העלולים ליפול מהמיטה בזמן השינה ועקב כך לסבול מחבלות קשות, כאשר המיטה גם תורמת לתחושת הביטחון שלהם. בנוסף, האפשרות לכוונן את גובה המשענת של המיטה טובה מאוד למי שמשתמש בחיתולים למבוגרים, אותם קל יותר להחליף בתנוחות שאינן שכיבה. כמו כן, היכולת לשנות תנוחה מעת לעת באופן קל ופשוט מונעת מצבים בלתי רצויים כדוגמת פצעי לחץ, ולבצע פעולות של אכילה, צפייה בטלוויזיה וכדומה. מעבר לכך, העזרים השונים שמתלווים אל המיטה הופכים את הטיפול באדם סיעודי לקל ופשוט יותר מצד המטפל, כגון מעבר פשוט יותר משכיבה לישיבה ומכאן ירידה אל כיסא גלגלים או כיסא רחצה.
כמה מילים על הביקוש למיטות סיעודיות
כאמור, עד לפני מספר שנים היו מיטות אלו נפוצות בעיקר במוסדות כגון בתי חולים ובתי אבות. ואולם, בעת האחרונה קיימת מגמת העדפה של אנשים בגיל השלישי להישאר בביתם ולהיות מטופלים בסביבה המוכרת להם ושבה בילו את חייהם. עקב כך חל גם שינוי משמעותי בעיצובן של המיטות, שהפכו מאביזרים פרקטיים וטכניים לחלוטין למוצרים מעוצבים ויפים. בזכות ההתפתחות הזו, מיטה סיעודית היא פריט נאה שמשתלב בחלל ואינו פוגם במראה החדר או בעיצוב הבית, ואינו יוצר תחושה של "בית חולים" במרחב הפרטי.
למה חשוב לשים לב בבחירת מיטה סיעודית?
מיטות סיעודיות של ימינו הן מוצרים מתקדמים ומשוכללים שיכולים להגיע במגוון דגמים ועם שלל תוספות, ובהתאם לכך מחירן אינו מבוטל. מאחר שמדובר בהשקעה נכבדת יש להקדיש את הזמן הראוי לבחירת מיטה שתשרת נאמנה את האדם לתקופה ארוכה בצורה נוחה ובטוחה. בראש ובראשונה, יש להתאים את המיטה לצרכים הגופניים. כלומר, יש לרכוש מיטה המספקת מענה הולם למצבו הבריאותי של האדם, כגון בעיות בספיקת לב, נטייה לפתח פצעי לחץ וכדומה, דבר שישפיע על מאפייני המוצר כגון סוג המזרון והתנוחות שאפשר לכוון. כך לדוגמא, במידה שמדובר באדם הסובל מבעיות נשימה או שהוא מבלה זמן רב במיטתו, כדאי לוודא שיש למיטה משענת ראש וגב מתרוממת המקלה מאוד על פעילויות כמו אכילה וצפייה בטלוויזיה. לעומת זאת, במידה שקיימת בעיית אי ספיקת לב מומלץ לשקול מיטה עם מנגנון המאפשר כניסה לתנוחת טרדלנבורג. מעבר לכך, יש עוד הרבה פרמטרים בבחירת מיטה, כגון הגובה שלה אל מול גובהו של כיסא הגלגלים (חשוב במיוחד לאנשים כבדי משקל), מנגנון הרמת הרגליים שחשוב במיוחד לסוכרתיים הסובלים מנפיחות ברגליים, וכאמור כדאי לתת את הדעת גם על עניין העיצוב. בכל העניינים הללו כדאי להיוועץ באנשי מקצוע.
שאלת המחיר של מיטות סיעודיות
כפי שאמרנו, העלויות של מיטות סיעודיות אינן מבוטלות ויכולות לנוע בין 2,000 ל- 5,000 שקלים ואף למעלה מכך. זוהי הוצאה משמעותית ולכן מומלץ גם לבדוק את הזכאות לסיוע ברכישה מטעם משרד הבריאות וגופים נוספים. כמו כן, יש לזכור שעלויות המיטה מושפעות רבות מהאביזרים הנלווים, הדגם הספציפי והמוניטין של היצרן, ובהחלט כדאי לבצע סקר שוק לפני הקנייה ולבחור במוצר במחיר המתאים לתקציבכם. יחד עם זאת, חשוב להבין שהמיטה תהווה פריט בסיסי וחיוני שישפיע באופן משמעותי על איכות החיים של האדם ושל האנשים המטפלים בו. לכן, אין זה מומלץ להתפשר על מוצר שאינו מתאים ושווה להשקיע את הסכום הדרוש לקבלת נוחות מרבית. כך לדוגמא, אם תקציבכם מאפשר זאת מומלץ לשקול ברצינות רכישת מיטה עם מנגנון חשמלי על פני מנגנון הידראולי, מפני שהיא נוחה בהרבה לתפעול, קל לשנות איתה את התנוחות וליצור עימה זוויות מגוונות, דבר המקל מאוד על המטופל והמטפל כאחד. מצד שני, גם המיטות הידניות מגיעות עם מנגנון הידראולי שמקל על שינויי התנוחות, ובהחלט מדובר במוצר איכותי בעלות נוחה יותר לעומת החשמלי.